Alpska idila

Po dolgih šestdesetih letih je v TKŠD Grčarevec prišlo do svežih ambicij po ljubiteljskem gledališkem ustvarjanju. Zbralo se je nekaj imenitnih mož in nekaj še imenitnejših dam, pa so modrovali in na koncu sklenili, da ne gre drugače. TKŠD Grčarevec mora, kot vsako pomembnejše društvo, imeti svojo pravo gledališko predstavo.

Pod budnim očesom predsednika društva in z zavzeto ekipo članov je nastala predstava Alpska idila, kot se spodobi za tako idilično vas.

 

Naključni vrstni red zasedbe je naslednji:

Špela Milavec – Jana             

Janez Osterman – Peter

Ljupče Manevski – Fabio      

Boža Klavžar – Claudia

Marko Jeraj – Dalibor

Lonja Manevski – Nives

Marija Klavžar – Hilda

Jernej Osterman – Matic

*Kakršnakoli podobnost ljudi na slikah z vašimi ženami, možmi, sinovi, vnuki, nečaki in drugimi bližnjimi je zgolj naključna!

Hvala za razumevanje*

Kot je v navadi, napišimo še par besed o sami zgodbi, vendar res samo par, saj nam zmanjkuje tako prostora kot črnila. Že vnaprej bi rad zvestemu bralcu našega prvega gledališkega lista pojasnil, da ne gre za šalo.

 

 

   Torej:

prideta dva Italijana, dva Hrvata, dva Slovenca in dva Avstrijca v slovenske Alpe na oddih. Tam se potijo na zimskih počitnicah, vsak seveda na svoj način. Nekateri na smučišču, drugi pa v gostilni. Joj.. Zdaj mi že rahlo zmanjkuje črnila..  Kako gre zgodba naprej, sem pa žal pozabil! Poglejmo raje predstavo, pa se bomo potem pogovorili, v katerem grmu tiči zajec. Upam da nam zajec ne zbeži.

Zahvala vsem zunanjim ustvarjalcem predstave:

 

Luč: Slavko Albreht  (poskrbi, da se igralce sploh vidi!)

Glasba: Ljupče Manevski  (odvisno od navdiha.. pustimo se presenetit!)

Organizacija: Florijan Masle (on poskrbi, da nam ni dolgčas!)

Napisal: Iztok Lovrić

Priredil: Matic Valič

Režija: Matic Valič